Sunday, December 11, 2016

Kesan kekurangan kolagen dalam tubuh badan kita dan bagaimana kolagen shaklee dapat membantu masalah ini


Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Tahukah anda kolagen dalam badan manusia ni akan mula menghilang sedikit demi sedikit apabila umur 25 tahun.

Kalau perasan kebanyakkan produk2 dekat pasaran terutamanya produk skincare akan ada perkataan kolagen dekat label mereka, dan yang pastinya selalu membeli adalah golongan yang berumur 25tahun dan ke atas. Ini kerana pada umur itu kita akan perasaan munculnya garis2 halus dekat muka, liang pori makin membesar dan kulit dah tak tegang.

Apa kesan kehilangan kolagen yang selalu kita akan perasan la.

 1. Rambut jadi kering dan bercabang dihujung
 2. Liang roma jadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
 3. Kulit kering, kulit hilang keanjalan, kelihatan lebih tua
 4. Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
 5. Garisan kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, eye bag, penglihatan kabur
 6. Garis halus kelihatan pada leher
 7. Payudara dan punggung kendur


Kolagen membantu dalam aspek

✔kecantikan dan kesihatan
✔awet muda dan anti penuaan
✔mencegah penyakit
✔meningkatkan kesiharan badan.

Apa yang membuatkan COLLAGEN POWDER SHAKLEE ini ternyata berbeza daripada kebanyakan produk2 kolagen di pasaran.

Kolagen shaklee ni adalah kolagen yang sangat unggul premium kerana mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (Sisik ikam merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.

Kolagen shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1000 doltan (berat molekular kilagen disukat dalam doltan) yang amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.Tujuh ramuan utama kolagen shaklee digabungkan untuj mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.

Fungai ramuan utama

1) Kolagen dari sisik ikan merah : sisik ikan merah adalah kolagen yang premium demgan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding demgan kolagen haiwan.

2) Ekstrak biji Camellia Japonica : Biji Camellia Japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembab kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

3) Ekstrak Pfaffia : Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camellia Japonica membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

4) Elastin daripada kolagen ikan : Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5) Vitamin C dan Vitamin B : Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel.

6) Ekstrak kekerang : Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi2 dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7) Lactobacillus acidophilus : Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Manfaat Utama Collagen Powder Shaklee
 • Membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
 • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
 • Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
 • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
 • Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
 • Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitam dan geseran disendi2.
 • Baik untuj mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
 • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda dapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik semakin anda menua.


Apa kata mereka yang mengamalkan kolagen dalam seharian.


Promosi bulan ni sahaja!!!

Beli 2 diskaun 5%

Atau

Beli 6 percuma 1


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

No comments:

Post a Comment