Perbezaan
ESP Shaklee dengan yang lain.
Sesetengah
protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja
menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang
dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air
untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan
anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO
Shaklee
menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved
Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada
pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda
boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi
dan berkualiti.
Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang
berkualiti tinggi
Kandungan
rendah lemak bukan GMO
(Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik
organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungisembilan asid amino penting ini sesuai untuk
seisi keluarga.Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee
memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.
Satu
hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12
kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah
diserap oleh tubuh manusia.
7
kriteria terbaik yang ada dalam ESP Shaklee.
- Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
- Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
- Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
- Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
- Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
- Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
- Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium
RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA
UMUM):
- Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
- Kidney disease (penyakit buah pinggang)
- Liver (penyakit hati)
- High Cholesterol (kolesterol tinggi)
- Low blood pressure (tekanan darah rendah)
- Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
- Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
- Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
- Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
- Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
- Poor vision (Penglihatan kurang baik)
- Irritability (Badan menggeletar)
- Fatigue (Letih lesu)
- Weakness (Lemah)
- Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
- Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
- Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
POSTAGE = RM 10.60 (FIX PRICE)
SETIAP PEMBELIAN PERTAMA ESP AKAN DAPAT SHAKER EKSLUSIF PERCUMA!!!!
SETIAP PEMBELIAN PERTAMA ESP AKAN DAPAT SHAKER EKSLUSIF PERCUMA!!!!
Pengedar Shaklee Ipoh (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)
POS ke seluruh Malaysia
WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL: sihazlee@gmail.com
FANPAGE: Kedai Mokde
FB: Norfasihah Sabran
No comments:
Post a Comment