Friday, January 13, 2017

ESP atau Collagen? Anda perlu baca ini dahulu sebelum membeli kedua-dua produk shaklee ini...


eh....jerawat??? ohh tidakkkkkk

Ramai la yang cakap.."eh, aku dah minum hari-hari ESP ni tak perlu dah kot makan Collagen juga..dah cukup protein yang aku ambil ni.."


Memang ye, dua-dua produk shaklee ini adalah protein. TAPI ada perbezaannya tau.. Jom kita selongkar apa beza dua-dua ni? nak ambik satu je ke atau dua-duanya sekali?

Jangan pening-pening, jom baca ni...

ESP  – protein
Collagen – salah satu jenis protein jugak.

So ape bezanya? Analoginya macam ni..makan nasi dan telan terus dengan makan nasi dan kunyah. Mane mudah dihadam?

Semestinya nasi yang sudah dikunyah itu mudah dihadam dan nutriennya boleh terus serap ke dalam badan. Ha itula beza ESP dan Collagen Powder Shaklee.

ESP adalah minuman PROTEIN yang general di mana jika ada sel-sel kekurangan protein, minuman ini membantu memperbaiki kerosakan dan membentuk sel-sel baru.

ESP diperbuat daripada Soya Non GMO iaitu soya yang tak diubah suai secara genetik protein soya tersebut. Setiap hidangan mengandungi 14gram protein berkualiti tinggi yang rendah lemak, tanpa laktosa dan tanpa kolesterol. Keperluan biologi lengkap dengan 9 jenis amino asid perlu.

Kunci utama protein soya adalah kemampuan memberi tenaga untuk satu jangkamasa yang panjang. ESP mengandungi rendah glisemik indeks bantu mengekalkan tahap gula yang stabil, mengawal pengambilan karbohidrat, membuat anda rasa kenyang lebih lama dan mengawal nafsu makan lebih mudah.

Tetapi, COLLAGEN POWDER SHAKLEE hanya fokus kepada pembentukan collagen di dalam badan kita. Collagen merupakan salah satu jaringan protein yang penting di dalam tubuh badan kita.

Protein sebenarnya terbahagi kepada 4 jenis struktur iaitu Primary, Secondary, Tertiary and Quarternary structure dan Collagen merupakan Quarternary structure.

Untuk terjadinya quarternary structure ini,protein mestila bermula dengan primary structure (amino asid iaitu ada dalam ESP), gabungan 1st, 2nd dan 3rd structure ini akan terbentuk quarternary structure.

Oleh itu,anda boleh bayangkan tak jika pemakanan kita seharian tidak mencukupi protein bolehkah quarternary structure terbentuk sedangkan 1st, 2nd n 3rd structure sendiri pon memerlukan protein yang banyak untuk membentuk di dalam badan?

Oleh sebab itu lah banyak produk collagen di pasaran yang diperbuat untuk membantu menghasilkan collagen di dalam tubuh badan kita dengan cepat dan pantas. Collagen amat penting untuk KESEGARAN dan KECANTIKAN tubuh badan kita.

Tanpa collagen yang mencukupi,setiap sambungan tulang kita (joint bones) akan mudah terkehel @ dislocated dan mudah sakit. Kulit badan kita juga cepat mengendur (crinkle) dan kelihatan lebih tua dari usia sebenar.

Oleh itu, minuman Collagen Shaklee sangat2 membantu mengekalkan kandungan collagen dalam badan seterusnya memberi kesihatan yang optimum selain bonus KULIT CANTIK..

Itu disarankan ambil dua2 ni iaitu ESP & COLLAGEN POWDER SHAKLEE supaya keperluan protein yang diperlukan dalam badan kita lengkap dan membantu kita lebih sihat.Vote for ESP & COLLAGEN POWDER SHAKLEE

tak payah teragak-agak dah..dapatkan kedua-duanya segera dengan mokde ye... 


Pengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai Mokde

No comments:

Post a Comment