Tuesday, January 17, 2017

KEMBALI MUDA 25 TAHUN DENGAN RESVERATROL VIVIX SHAKLEE

Jangan terkejut dengan tajuk entry hari ni tau...hihi

Ye..anda boleh meremajakan balik usia anda dengan Resveratrol ni. Tapi bukanlah dengan umur sekarang 60 tahun anda kembali kepada umur 35 tahun..

25 tahun lebih muda...bukan secara fizikal kita jadi budak kecik masuk tadika balik, tapi sel kita yang semakin sihat macam masa kita kecik2. Syok tak?

Didalam Ujian klinikal yang dilakukan oleh saintis Shaklee mendapati bahawa Resveratrol dalam vivix mampu melambatkan mekanisme penuaan pada badan seseorang.

Bagaimana Resveratrol ini bekerja sebagai Anti-Aging pada badan seseorang?

Mokde bukanlah student biologi yang tahu pasal sel-sel dalam badan kita ni. Tapi mokde belajar dengan master Lyna Noh dalam group Ireach Shaklee bahawa badan kita ini ada sel-sel yang mati dan berganti. Maksudnya, setiap sel kita ini ada sistem yang sendiri. boleh berkumuh, membuang toksin-toksin yang bahaya dari badan. Sel kita ini umpama sebuah kilang. Tapi bermula umur 25 tahun, penggantian sel yang baru tidak sama banayk dengan yang mati.

Secara teorinya, semakin kita tua semakin kita berkedut semakin banyak penyakit. Sebabnya sel-sel kita dah tua semakin tua. Macam yang mokde bagi tahu tadi, setiap sel kita ini akan mati dan berganti. Apabila kita makin tua, sel-sel yang mati itu tadi tidak diganti dengan sel yang baru sama banyak dengan yang mati. Apabila ini berlaku, itu yang kita cepat sakit hilang tenaga dan kulit cepat berkedut.

Konsep Anti-Aging dalam Resveratrol ini bukanlah bermakna kita menjadi lebih muda atau menghentikan umur kita. Maksud disini adalah kita tetap terus meningkat usia, TAPI InshaaAllah sel kita lebih terjaga, tidak cepat rosak dan cepat berganti dengan sel-sel yang lebih elok dan lebih sihat.

Apabila kita ambil Resveratrol ini, sel-sel yang mati itu tadi dapat digantikan dengan sel-sel yang baru dan sihat. Badan sihat, Otak cerdas. Biarlah kita melabur untuk kesihatan kita bermula dari usia muda kerana apabila kita meniti hari tua kita, kita hidup dengan sel 25 tahun lebih muda.

Masa kita dah tak kerja nanti, InshaaAllah badan masih sihat dan dapat la jalan-jalan tengok dunia dengan best tanpa risau badan lemah la, kaki sakit la, lutut sakit tak boleh jalan jauh la...kan...
Sekian, perkongsian mokde tentang konsep Anti-Aging di dalam minuman Resveratrol Shaklee iaitu VIVIX.

Anda boleh rujuk harga disini dan membuat pembelian disini..

Semoga perkongsian ini memberi manfaat buat anda semua..

Salam sayang, 
Jutawan MokdePengedar Shaklee Ipoh & Sungai Siput (COD Sungai Siput, Kuala Kangsar, Chemor, Tanjung Rambutan, Hulu Kinta, Tambun) dan juga Pengedar Shaklee Bota (COD Seri Iskandar, Bota Kanan, Lambor Kanan, Pulau Tiga, Kg gajah)

POS ke seluruh Malaysia

WHATAPS/MSG : 0189555760
EMAIL : sihazlee@gmail.com
FANPAGE & INSTAGRAM : Kedai MokdeNo comments:

Post a Comment